Tegenwoordig is er genoeg aan werk te kiezen. Natuurlijk verschilt dit nog wel per periode. De ene keer is er meer vraag, de andere keer meer aanbod. In deze blog gaan we verschillende categorieën banen bij langs met de voor en nadelen. Welke baan past er het beste bij jou?

Kantoor

Tegenwoordig werken er veel mensen op kantoor. Dit heeft natuurlijk te maken met de digitaliseren. Naarmate we steeds meer via het internet doen, ontstaat daar ook nieuw werk uit. Het is tenslotte nog steeds belangrijk dat de basis wordt aangestuurd door mensen.

Je kunt bij deze categorie denken aan een baan als secretaresse maar ook aan bijvoorbeeld specifieke marketing functies. Daarnaast zijn ook commerciele functie als inkoop of verkoopmedewerker tegenwoordig prima vanaf de computer te doen. Het voordeel van een baan op kantoor is natuurlijk dat je altijd warm en droog zit. Een nadeel is dat je veel stil zit en vaak in dezelfde omgeving bent. Wel zorgt dit anderzijds voor een stukje rust en zekerheid.

Handen

Werken met je handen is al zou oud als de weg naar Rome. Vroeger had je eigenlijk nagenoeg geen andere keuze. Je werd bijvoorbeeld timmerman of productiemedewerker  en daar hield het al snel mee op. Daarnaast had je nog een aantal andere opties zoals werken op de markt, maar veel opties had je niet.

Natuurlijk zijn er zeker voordelen aan het werken met je handen. Zo blijf je lekker in beweging en belast je je hoofd over het algemeen minder snel. Wel zijn veel banen waarbij je met je handen werkt buiten. Je kunt denken aan schilders of stukadoors. Een ander voordeel is dat je vaak van alles meemaakt. Wanneer je werkzaam bent op verschillende locaties, is er altijd wel wat te zien. Wel is het natuurlijk belangrijk dat je iets doet wat jou ligt. Wanneer je het gene wat je doet niet leuk vind, duren dagen in regen en kou lang.

Middenweg

Wanneer je deels met je handen wilt werken, en deels met je hoofd, dan zijn er natuurlijk ook verschillende opties. Zo noemden we eerder al het voorbeeld van de martktkoopman.Je bent dat bijvoorbeeld bezig met het opzetten van de kraam, en het verplaatsen van de goederen. Ook ben je bezig met het verkopen van de waren. Ditzelfde geldt voor bijvoorbeeld een baan als winkelmedewerker maar bijvoorbeeld ook als ondernemer. Wanneer je bijvoorbeeld zzp’er bent en je hebt je eigen schildersbedrijf, dan ben je bezig met verven, maar op een later moment begeef je je bijvoorbeeld op een vergaderlocatie in Rotterdam.

Op deze manier hou je de afwisseling er goed in. Wel brengt meer afwisseling vaak ook meer verantwoording met zich mee. Het is in die vraag natuurlijk vooral de vraag wat jou persoonlijk het meeste aanspreekt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *