Een scootmobiel is een handig vervoermiddel voor mensen met een tijdelijke of permanente handicap waardoor ze minder goed ter been zijn. Men heeft voor de besturing ervan geen rijbewijs of bromfietscertificaat nodig. Het scootmobiel biedt deze groep mensen de mogelijkheid om mobiel te blijven en actief deel te nemen aan de samenleving. Vroeger was men meestal gekluisterd aan het bed of kon men alleen maar thuis zitten, maar dit is vooral door de introductie van het scootmobiel verleden tijd.

Keuze bij het kopen van een scootmobiel
Zodra het op de aanschaf van moderne scootmobiel aan komt, heeft men de keuze uit verschillende soorten en types met elk hun specifieke eigenschappen. Bedenk vooraf waarvoor en voor hoelang u de scootmobiel nodig denkt te hebben. Ook zijn er scootmobielen die gedeeltelijk of in hun geheel inklapbaar zijn. Dit kan handig zijn in het vervoer met een auto. Zeker als deze weinig ruimte biedt en niet voorzien is van een oprijplaat of lift. Het is zelfs mogelijk om er een te huren voor 1 dag! 

Subsidie via de gemeente
Hebt u er een voor een langere periode of misschien zelfs permanent nodig, dan is het raadzaam om bij uw gemeente aan te kloppen en vragen of zij de aanschaf vergoeden. Meestal gaat dit in overleg met een arts die u aan een onderzoek onderwerpt om te bepalen of u hiervoor in aanmerking komt. De ergotherapeut bepaalt hierna samen met een fabrikant welke scootmobiel het beste bij u past. De gemeente huurt dan een scootmobiel en zorgt er ook voor dat deze verzekerd is.

Wat kost een scoot?
Wilt of moet u op eigen kosten een scootmobiel aanschaffen, realiseert u zich dan dat deze niet goedkoop zijn. De prijzen variëren tussen de €1000 en €8000. Het is ook mogelijk een gebruikte scootmobiel te kopen, hetgeen een aanzienlijke kostenbesparing kan zijn. Vooral op internet worden er heel wat gebruikte exemplaren aangeboden op websites zoals marktplaats en speurders. Misschien kunt u hier al slagen voor het model van uw keuze.

De Luna scootmobiel en zijn kenmerken

Er zijn veel fabrikanten van scootmobielen te vinden op het internet zoals Ligtvoet in Helmond, Strider in Drachten of Luna in Wuustwezel (België). De kenmerken van een Luna scootmobiel zijn de volgende:

  • Hij heeft een moderne en mooie uitstraling en is in verschillende kleuren te verkrijgen.
  • Het scootmobiel heeft een ongeëvenaard zit- en rijcomfort.
  • Bij de snelheid heeft u een keuze tussen 12 of 15 km/u.
  • De bediening is vrij eenvoudig.
  • Een Luna scootmobiel is kwalitatief zeer betrouwbaar en heeft een vrij grote actieradius.

Het model is voorzien van een draaibare en verstelbare comfortstoel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *