Een scootmobiel aanvragen kan je doen bij de gemeente als je in aanmerking komt. Alleen vraag je dan niet letterlijk een scootmobiel aan. In de meeste gevallen gaat het om het aanvragen van een vergoeding. Die kun je in twee verschillende vormen krijgen. Namelijk in natura of als een persoonsgebonden budget. Bij de eerste optie krijg je van de gemeente een scootmobiel. Dit kan in enkele gevallen ook gaan om een tweedehands scootmobiel. Je hebt hierbij minder keuzevrijheid maar het voordeel is wel dat de gemeente alles voor je regelt. 

De meeste mensen kiezen voor de tweede optie, met dat budget kun je zelf een scootmobiel kopen. Zodat je zeker weet dat de scootmobiel past bij jouw behoeften. Maar houd er wel rekening mee dat het budget beperkt is. Als je een duurder scootmobiel model wilt hebben kan het zijn dat je zelf geld moet bijleggen om het te kunnen betalen. 

Scootmobiel of een scooter kopen doe je met gemak online op de website van voordeelscooters.

Wanneer moet je een eigen bijdrage betalen voor een scootmobiel?

Krijg je een vergoeding uit het Wmo? Dan moet je verplicht een eigen bijdrage betalen. Deze bijdrage betaal je 13 keer in een jaar. Vaak voor een langere periode van 5 tot wel 7 jaar. 

Het kan ook nadelig uitpakken om een vergoeding aan te vragen voor een scootmobiel. Als je een hoge inkomen of pensioen hebt dan kan je eigen bijdrage veel hoger zijn. Het kan gebeuren dat je uiteindelijk 2x zoveel betaald voor je scootmobiel. Denk daarom goed na of een aanvraag voordelig is voor jouw situatie of niet. 

Wat moet je doen als je aanvraag afgewezen wordt? 

Het kan voorkomen dat je aanvraag afgewezen wordt door de gemeente. Hier wordt je altijd van op de hoogte gebracht. Je aanvraag kan afgewezen worden als je niet genoeg bewijs hebt om te laten zien dat je een scootmobiel echt nodig hebt. Bekijk goed welke informatie je nog mist en welke bewijsstukken je nog kunt meesturen. Je kan namelijk altijd een nieuwe verzoek indienen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *