Als het tijd voor je wordt om een reis te gaan plannen, vraag je je misschien af waar je moet beginnen. Er zijn veel dingen om rekening mee te houden voor je daadwerkelijk op reis gaat. De tips in dit artikel kunnen je voorzien van wat je moet weten om je volgende reiservaring goed te plannen.

Als je naar het buitenland reist, moet je ervoor zorgen dat je een fotokopie van je paspoort en andere belangrijke documenten op een andere plaats bij je hebt dan de originelen. Het hebben van een kopie van je paspoort zal het proces om het te laten vervangen in het plaatselijke Amerikaanse consulaat of de ambassade aanzienlijk versnellen. Je kunt ook een kopie bij een vriend thuis achterlaten.

Om te voorkomen dat je het slachtoffer wordt van een zakkenroller, houd je hand op je bezittingen. Bijna elke grote toeristische bestemming heeft zijn deel aan minder smakelijke bewoners, die misbruik proberen te maken van onoplettende reizigers. Prime targets zijn drukke gebieden, waar mensen tegen elkaar op kunnen botsen en daardoor de zakkenroller misschien niet voelen. Om dit te voorkomen, moet je, als je je in een drukke situatie begeeft, steeds een van je handen op je bezittingen houden. Zo wordt het voor iemand onmogelijk om te stelen zonder dat je het merkt.

Oordopjes bij de hand hebben tijdens het reizen zal je slaap en je geestelijke gezondheid redden! Of het nu in het vliegtuig is of in je hotelkamer, met oordopjes kun je minstens vijftig procent van de geluiden buitensluiten die je hoofdpijn bezorgen, je uit je slaap houden, of anderszins het reizen op een negatieve manier in de verf zetten. Ze zijn ook erg goedkoop, dus neem er genoeg mee.

Gebruik websites waarmee je je eigen prijs kunt noemen op hotelkamers voor je volgende overnachting. Je kunt hiermee een aanzienlijke hoeveelheid geld besparen. Je zult niet van tevoren kunnen weten welk hotel je bod zal aanvaarden, maar de besparing maakt het meer dan goed.

Parkeren

Als je voor je reis vanuit een havenstad vertrekt, logeer dan in een hotel met gratis parkeergelegenheid en ga er de avond voor je vertrek heen. Vraag het personeel van het hotel als het om parkeeraanbiedingen gaat, ook al worden er geen gepubliceerd.

Je kunt je auto voordelig parkeren bij Schiphol. Parkeertarieven kunnen hoog oplopen en je auto voor langere tijd op een parkeerplaats laten staan kan sommige mensen ongemakkelijk maken. Laat een vriend of familielid je bij de luchthaven afzetten. Als alternatief kun je gebruik maken een taxi naar Schiphol.

Neem bij het huren van een auto de tijd voordat je de parkeergarage verlaat om je vertrouwd te maken met de meest elementaire functies. Zorg dat er een gebruiksaanwijzing voor het model auto in het handschoenenkastje ligt en neem de tijd om die door te bladeren. Het is geen pretje om net als er een onweersbui losbarst het spitsuur in te trekken als je niet weet hoe je de ruitenwissers aan moet zetten!

Je huurauto verliezen op grote parkeerplaatsen is ook geen pretje. Neem zo’n fluorescerende schuimrubberen bal mee die over het uiteinde van je antenne past, of misschien zelfs een kleurrijk lint om aan de achteruitkijkspiegel te binden. Ze nemen geen plaats in je bagage in en kunnen het terugvinden van die auto zeker een stuk gemakkelijker maken als er precies 37 andere die er precies op lijken in dezelfde rij staan waar je geparkeerd hebt!

Reserveer zeker ruimte voor je auto als je die tijdens je reis op het vliegveld moet stallen. Dit bespaart je een hoop geld. Overweeg een taxi als je in de buurt van de luchthaven woont.

Zoals je gezien hebt, hebben reisplannen, hoewel ze uiteenlopen, veel grondbeginselen gemeen. Ze verschillen alleen wat betreft plaats, kosten, activiteiten, en meer. Alles wat nodig is om te beslissen wat voor jou zal werken is wat onderzoek, rondkijken, en rondvragen om de beste aanbiedingen te krijgen, zodat je je kunt concentreren op de opwinding van de reis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *