Heb je regelmatig last van een slechte adem? Dan is dat zowel voor anderen als voor jezelf erg vervelend. Een slechte adem en een vieze smaak in de mond kunnen verschillende oorzaken hebben. Zo kan het gebruik van bepaalde voedingsmiddelen een minder goede adem veroorzaken, maar spelen ook alcohol, roken of medicatiegebruik een rol. Mondproblemen zoals aanslag, tandsteen, amandelsteentjes of ontstekingen kunnen een slechte adem veroorzaken. 

Diverse middelen om een slechte adem tegen te gaan

Een slechte adem kun je zelf prima aanpakken. Kijk altijd eerst goed of je de oorzaak ervan kunt achterhalen zodat je daar al rekening mee houdt. Krijg je bijvoorbeeld een slechte adem als je een bepaald iets gegeten hebt? Probeer dit voedingsmiddel dan te vermijden. Je kunt je adem op diverse manieren een stuk frisser maken. Kies hiervoor speciale tandpasta of gebruik pastilles of kauwgom als je geen water tot je beschikking hebt om te poetsen of te spoelen. Veel mensen gebruiken reeds mondwater na het tandenpoetsen omdat dit makkelijk in het gebruik is en een frisse adem geeft. 

Kies voor mondwater met een langdurige werking

Er zijn veel soorten mondwater of mondspoeling op de markt. Het is hierbij belangrijk dat je een goede soort kiest die jouw probleem met de slechte adem oplost. Een goede mondspoeling zorgt niet enkel voor het maskeren van de slechte adem maar geeft een langdurig en goed effect. Als je niet zo goed weet welk mondwater je het beste kunt gebruiken, kijk dan online wat er allemaal te koop is of win meer informatie in bij je tandarts of drogist.

Waarmee houd je rekening bij de keuze van mondwater? 

Een paar belangrijke punten om op te letten bij de aanschaf van mondwater zijn de volgende.

  • Kies een smaak die jij prettig vindt in het gebruik. 
  • Kies voor mondspoeling waaraan geen chemische hulpstoffen zijn toegevoegd. Deze hebben geen genezend effect maar kunnen wel vervelende bijwerkingen veroorzaken. Voorbeelden van dit soort stoffen zijn chloorhexidine en SLS. 
  • Kies mondwater waaraan geen alcohol of kleurstoffen zijn toegevoegd.
  • Het beste mondwater is gemaakt op basis van natuurlijke ingrediënten. Bij natuurlijke bestanddelen in mondspoeling kun je onder andere denken aan effectieve stoffen zoals Aloë Vera, tea tree olie, zinklactaat en xylitol om een frisse adem te bewerkstelligen. 
  • Kies voor mondwater dat je dagelijks mag gebruiken. 

Een gezonde mond in een gezond lichaam

Mondwater voor een frisse adem kun je op zichzelf staand gebruiken maar veel mensen kiezen ervoor dit in combinatie met andere producten zoals een goede tandpasta, tandgel of pastilles te doen. Hiermee reinig je niet enkel je gebit op de juiste wijze maar krijg je ook een langdurig frisse adem. Een goede mondverzorging is tevens belangrijk voor een goede algehele gezondheid. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *