Zoals de naam al doet vermoeden zijn jumboblokken megagroot, zwaar en onverwoestbaar. Dat komt omdat ze zijn vervaardigd uit beton. Ze zijn herkenbaar aan hun unieke vormgeving. De bovenzijde is halfrond terwijl het een vlakke onderzijde heeft. Jumboblokken kunnen gebruikt worden om ramkraken te voorkomen. Wanneer u een pand hebt met een grote glazen pui, zoals een showroom, is dit een geliefd object voor criminelen op een snelle manier hun slag te slaan. Met een voertuig de pui eruit rammen, spullen inladen en wegwezen. Door het plaatsen van de betonnen jumboblokken wordt dit nagenoeg onmogelijk. Geen enkel voertuig kan dit robuuste blok van z’n plek afkrijgen zonder zelf schade op te lopen. Door een aantal jumboblokken naast elkaar als barrière op te werpen hebt u een uitstekende inbraakpreventie. Bekijk hier de diverse mogelijkheden van  jumboblokken op onze website.

Jumboblokken in de infrastructuur

Maar jumboblokken kunnen voor diverse andere doeleinden worden ingezet. Bijvoorbeeld op plekken waar niet geparkeerd mag worden zoals bij nooduitgangen of de ingang van een openbaar gebouw. Jumboblokken maken direct duidelijk waar u in bepaalde situaties een andere plaats voor uw voertuig moet zoeken. Maar jumboblokken kunnen op parkeerplaatsen ook voorkomen dat auto’s te ver door rijden, vooral wanneer deze aan een waterkant gesitueerd zijn. Verder kunnen met jumboblokken perfect aangegeven worden wat parkeervakken zijn. Op een bepaalde afstand van elkaar geplaatst ontstaan er op deze manier overzichtelijke parkeerplaatsen. Jumboblokken worden ook vaak ingezet als wegafscheiding bij op- en afritten van wegen. Of ze liggen in gevaarlijke of onoverzichtelijke bochten. Hierdoor weet het verkeer dat het op die punten gas terug moet nemen.

Voor particulieren

Betonnen jumboblokken zijn niet alleen voor gemeentes en infrastructuurbedrijven interessant. Ook particulieren kunnen hun voordeel halen uit de sterke jumboblokken. Wanneer de opgang van uw inrit vaak stuk wordt gereden is het verstandig om op die plekken jumboblokken te plaatsen. U kunt op het jumboblok bijvoorbeeld uw huisnummer verven wanneer dit vanaf de weg anders niet snel zichtbaar is. Jumboblokken zijn verkrijgbaar in diverse formaten en kleuren. Kies voor een gele of witte wanneer een jumboblok extra op moet vallen. Of schilder het zelf in iedere gewenste kleur met betonverf. Jumboblokken behoeven geen onderhoud en zijn bestand tegen alle weersinvloeden. Hierdoor hebt u jarenlang veel plezier en gemak van betonnen jumboblokken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *