Steeds meer jongeren ontdekken op hun 16e de brommobiel. Niet langer is de scooter veruit het populairst onder de jongeren. Ze ontdekken steeds vaker de voordelen van het kopen van een Brommobiel;

Comfort. In tegenstelling tot een scooter zit je in een brommobiel lekker droog en warm in de wintermaanden.
Je doet praktijk ervaring op voor je rijbewijs
Je bent niet meer afhankelijk van je ouders als chauffeur
Een brommobiel biedt meer veiligheid
Een laag brandstofverbruik en geen wegenbelasting
Ontwerp

Een brommobiel saai? Niet meer!

Waar brommobielen vroeger nogal een saai en dof waren zijn ze tegenwoordig met de strakke designs, luxe opties (check de velgen maar eens) en vette kleuren een lust voor het oog.

Ook dat is een reden dat steeds meer jongeren de stap durven te nemen om een brommobiel te kopen. Ze rijden vol trots in een brommobiel die niet veel meer onder doet voor een “normale” auto.

Heb je een rijbewijs nodig?

Om in een 45 km auto te mogen rijden heb je een AM rijbewijs nodig. Ook wel bekend als het scooter rijbewijs. Dit rijbewijs bestaat uit een theorie en praktijkexamen. Het praktijk examen bestaat uit een serie verrichtingen die je op een rustig stuk terrein uitvoert. Het theorie examen spreekt voor zich. Goed leren en de juiste antwoorden geven.

Is het veilig?

En dan is er nog het punt omtrent de veiligheid. Is een brommobiel veilig? Ja, naar mijn mening wel. In veel gevallen zelfs veiliger dan een brommer of scooter.

Je zit beter beschermd dan op bijvoorbeeld een scooter. En door het betere overzicht en de uiterst stille 45 km auto’s van tegenwoordig zie en hoor je meer dan wanneer je op een brommer of scooter zit met een helm op. Dat doet het risico op ongelukken ook verminderen.

De prijs

Hoewel het natuurlijk heel anders rijdt dan een gewone auto kan je de nieuwe generatie brommobielen niet meer vergelijken met die van pakweg 10 jaar geleden. Ze zijn niet alleen hipper geworden in het design maar ook stiller en comfortabeler

Dat zie je ook wel terug in de prijzen van de brommobielen. Ook die zijn veranderd de laatste jaren. De extra opties en het ontwikkelen van nieuwe modellen zijn kostbaar. Maar daar krijg je dan ook wel wat voor. De 45 km auto’s gaan steeds langer mee en kunnen ook voor een goede prijs weer ingeruild of verkocht worden.

Tel daar bij op dat je GEEN wegenbelasting hoeft te betalen en het brandstof verbruik erg laag is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *